2001 yılından bugüne kadar yarattığı iş fırsatlarıyla Türkiye’nin otomotiv sektörü ihracatının yıllık 35 milyar doların üzerine çıkmasında önemli bir rol üstlenen Automecanika Istanbul’un geçtiğimiz yıl gerçekleşen organizasyonunu tüm dünyadan 58 binden fazla sektör profesyoneli ziyaret ederken, ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış gösterdi. 2024 yılında Automechanika’nın dünya çapında 13 organizasyonu bulunurken, Automechanika Istanbul’a olan uluslararası talepteki artış, fuarın küresel sektör için önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Fuar, 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da fuar kapasitesinin üzerinde bir ilgiye sahne oluyor.
Automechanika Istanbul, parça ve sistem endüstrisi, bakım-onarım servisleri ve mobilite çözümleri için uluslararası bir platform sunmasının yanı sıra otomotiv satış sonrası zincirinin tamamını da bir araya getiriyor. Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı Automechanika Istanbul, bu yıl yapay zeka teknolojisinin otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlara bağlı olarak yarattığı değişime, gelişime ve sürdürülebilirliğe odaklanacak. Her yıl katılımcı ve ziyaretçi niteliğini biraz daha geliştiren Automechanika Istanbul, bu yıl da markaların müşteri ilişkilerini geliştirmeleri, yeni bağlantılar kurmaları ve pazardaki konumlarını güçlendirmeleri için fırsatlar sunacak.
Dünyanın en dinamik pazarı
Tüm dünyadan otomotiv endüstrisi profesyonellerini buluşturan ve dünyanın en dinamik pazarları arasında yer alan Türkiye’de gerçekleşen Automechanika Istanbul’da; parçalar ve sistemler, arıza tespit ve onarım, aksesuar ve özelleştirme, elektronik ve bağlanılabilirlik, araç yıkama ve bakım merkezi, bayi ve atölye yönetimi, alternatif sürüş sistemleri & yakıtlar ve madeni yağ kategorilerinde binlerce ürün ve hizmet grupları sergilenecek. 23 – 26 Mayıs tarihleri arasında 17. kez gerçekleşecek olan Automechanika Istanbul’un salonlarında firma yerleşimi için planlamalar devam ederken, bu yılki organizasyona yaklaşık 50 ülkeden 1.500 firma katılacak. Sektör devi global firmaların yer alacağı fuarın zemin hazırlayacağı iş birlikleri ile geçmiş yılların üzerinde bir iş hacmi oluşturması beklenirken, Automechanika Istanbul bu yıl da otomotiv sektörünün gelişiminde başrolü oynayacak.
Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlar ve trendler ön planda olacak
Automechanika Istanbul'un 2024 organizasyonunun odağında olacak başlıklar arasında otomotiv sektöründe yaşanan dönüşüm, sürdürülebilirlik ve yenilikler yer alıyor. İklim krizi ve tüketici talepleri doğrultusunda tüm dünyada otomotiv sektörü sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanırken fuarda bu yıl tedarik zinciri, istihdam ve üretim politikalarında sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlar ön plana çıkacak. Fuarda yapay zekâ ile birlikte otomotiv sektöründe yaşanan araçların ve iş süreçlerinin dijitalleşmesi, aktarma organlarının elektrifikasyonu ve değişen satış modelleri gibi süreçler ele alınacak. Fuarda ayrıca teşhis ve onarımdan araç yıkama, bakım ve detaylandırmaya, gövde ve boyadan yağ, madeni yağ ve yakıtlara, parça ve teknoloji çözümlerinden aksesuar ve özelleştirmeye kadar otomotiv yenileme pazarının tüm değer zinciri boyunca yenilikleri ve trendleri yer alacak.
Automechanika Istanbul 2024 online ziyaretçi kayıtları açıldı
Dünyanın farklı farklı ülkelerinden binlerce otomotiv endüstrisi profesyonelini bir araya getirecek Automechanika Istanbul’un ücretsiz ziyaretçi kaydı açıldı. Otomotiv endüstrisinde yaşanan son gelişmeleri yerinde takip etmek isteyen ziyaretçiler www.automechanika.com.tr üzerinden ziyaretçi kaydını yaptırabilecek. Fuarın çeşitli alanlarında gerçekleştirilecek etkinlik ve yarışmalarla katılımcı ve ziyaretçiler sektördeki gelişmeleri inceleme fırsatı bulurken, kişisel gelişimlerine de katkı sağlayabilecekleri içerikleri deneyimleyebilecekler.
Partnerler & Destekleyenler:
AASA - Satış Sonrası Otomotiv Tedarikçileri Derneği, APRA - Otomotiv Parçaları Yeniden İmalatçıları Derneği, AKÜDER- Akümülatör ve Geri Kazanım Sanayicileri Derneği, ASA – Otomobil Servis Ekipmanları Üretici ve İthalatçıları Derneği (Almanya), AUS Türkiye - Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği, BEM – Alman E-Mobilite Derneği, EGEA - Avrupa Garaj Ekipmanları Birliği (Belçika), FIGIEFA – Otomotiv Yenileme Pazarı Distribütörleri (Belçika), HDMA – Ağır İş Aracı Üreticileri Birliği, Kompozit Sanayicileri Derneği, MEMA – Motor Ekipmanları Üreticileri Birliği, OAC - Denizaşırı Otomotiv Konseyi, OIB – Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, OSS – Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği, TAYSAD – Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği, Türkiye’de İtalyan Ticaret Odası Derneği, İTO – İstanbul Ticaret Odası, TOBFED - Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu, TOSFED - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, ZDK - Almanya Alman Motor Endüstrisi ve Tamir Federasyonu, KOSGEB - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, IBIS - Uluslararası Bodyshop Endüstrisi Sempozyumu